Різновиди осетрової чорної ікри

Хоч ікра осетрових порід риб і носить назву «чорна», її колір варіюється від антрацитового до золотистого. Причому, чим світліше відтінок, тим дорожче продукт! Найбільш часті та улюблені сорти чорної ікри - це білугова, ікра російського, сибірського, американського осетра, стерляді, севрюги.
Вирощування риби в аквакультурі не тільки дозволило людству врятувати осетрових від вимирання, але й дає можливість фахівцям визначити оптимальний момент зрілості ікри та добувати її на піку смаку і корисності продукту. Оптимально зріла ікра буде зернистою, пружною та смачною. Такий продукт піддається мінімальній обробці. Після вилучення з ястика, ікра промивається, солиться, при необхідності додається консервант. Вже після «дозрівання», готова ікра розфасовується в банки. Така ікра знайома і улюблена всіма так і називається - зерниста.
Менш відомий сьогодні вид обробки - паюсная ікра. Часто вона змішується від декількох видів осетра, прогрівається і пресується, завдяки чому набуває форму брикету та ріжеться при подачі на стіл ножем, як масло.
Пробуйте різні види чорної ікри, вибирайте Ваш найулюбленіший, тим більше що чорна ікра - це не тільки смачно, але й дуже корисно.